Over de Stichting

Waarom een stadsdichter?

Gouwe met visbanken
Geworteld in de stad

Zoals uitgelezen wijnen het product zijn van een jaar, een bodem, een gemeenschap en een traditie, zo ook gedichten. Het maakt wat uit wanneer en waar een gedicht ontstaan is en welke gemeenschap en cultuur het heeft voortgebracht. De tijd geeft context, bodem kleurt de betekenis, de gemeenschap kadert de zingeving, de cultuur bepaalt de waardering. Het stadsdichterschap in Gouda is geworteld in de stad, het wil de stad woorden aanreiken die haar wezen raken, met haar gemeenschappelijke bewustzijn resoneren, haar zinnen kietelen.

Onze doelstellingen

De Stichting Stadsdichters Gouda is in 2013 opgericht met de volgende doelstellingen:

  1. het behouden van een stadsdichter in de gemeente Gouda;
  2. het helpen verspreiden van de uitingen van de stadsdichter;
  3. het stimuleren van de belangstelling bij de Goudse bevolking en hen betrekken bij het fenomeen stadsdichter;
  4. het bieden van ondersteuning voor poëtische activiteiten in Gouda en daarbuiten.

De Stichting tracht haar doel te bereiken door stadsdichters te selecteren middels verkiezingen, fondsen te verwerven, en de stadsdichter door middel van fondsen, adviezen, publicitaire activiteiten en hand-en-spandiensten te ondersteunen.

Deze site

Deze site is het voornaamste publicitaire middel van de Stichting. Hij is bedoeld om alle aspecten van de Stichting en haar geschiedenis weer te geven. Daarnaast hebben wij een facebookpagina ingericht, waarmee de stadsdichter nieuwe stadsgedichten publiceert.

De poppetjes

Het bestuur van de Stichting bestaat uit:

Doneren

Donaties zijn altijd welkom op

STADSDICHTER GOUDA
NL 64 TRIO 0197 8449 36