Blijven Dromen

Bodegraven-Reeuwijk – 9 april 2024: De komende maanden gaan ruim driehonderdzestig leerlingen uit groep zeven aan de slag als dichters en schrijvers.

Onder leiding van gerenommeerde lokale dichters en schrijvers schrijven de leerling een gedicht of verhaal over hun toekomstdromen. Dit in het kader van het Rotary Young Talent Event georganiseerd door Rotary Club Bodegraven in samenwerking met de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk en dertien deelnemende basisscholen.

De dichters zijn gerekruteerd via het netwerk van Stichting Stadsdichters Gouda. De dichters en schrijvers zullen iedere klas twee keer bezoeken. De leerlingen krijgen uitleg over het thema, inspiratie en tips hoe ze het beste als een echte dichter of schrijver aan de slag kunnen.

Alle gedichten en verhalen worden gebundeld in een boek. Het boek wordt samengesteld met ondersteuning van de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Rotary Club Bodegraven. Tijdens een feestelijk moment op 19 juni in het Evertshuis zal het eerste exemplaar officieel worden uitgereikt en ontvangt iedere jonge schrijver een exemplaar.