Jan Graafland

Jan is dichter in hart en nieren. Hij is tevens oud-bestuurslid van de Stichting Stadsdichter Gouda. Hij stelt zich voor:

Van 2009 tot 2011 was ik Stadsdichter van Gouda. Dit resulteerde in de gedichtenbundel ‘Gouda op heterdaad’. Waarnemingen van een stad in beroering. In 2014 verscheen van mijn hand de bundel ‘De mierenmaker’. Over de capriolen van mijn psychotische vader. ‘Een monument voor een getormenteerde vader’ volgens gelauwerd journalist en poëziekenner John Jansen van Galen.

Februari 2020 verscheen ‘Groene genade’, een kloek boek vol proza en gedichten over mijn leven als tuinman. Het mondde uit in een landelijk succes.

In samenwerking met de Drukkerswerkplaats Gouda heb ik in juni 2022 mijn jongste bundel gepubliceerd: De snoek en de kat. Vijf op deze site geplaatste gedichten zijn daarin opgenomen.

Mijn boeken verschenen bij verschillende uitgevers, maar dragen alle de signatuur van één vormgever: Peterpaul Kloosterman. Een samenwerkingsverband voor het leven, als het aan mij ligt.

Ten slotte zal de oplettende lezer ontdekken dat al mijn boeken uit 49 hoofdstukken of gedichten bestaan. Een betekenisvol getal. Een getal waar ik aan hecht. Een getal dat mij houvast geeft, een doel om naartoe te werken, gezien het onbeperkte palet aan mogelijkheden dat de vulpen biedt.