Jeffrey van Geenen

Jeffrey van Geenen is sinds 19 november 2022 – inmiddels de elfde- stadsdichter van Gouda.

Jeffrey is al jaren een spin in het web van de dichterswereld in Gouda en omstreken. Als er iets met poëzie te doen is, dan is Jeffrey regelmatig als inspirator, drijvende kracht, organisator en/of deelnemende dichter betrokken. Samen met Chris Bellekom ‘runt’ hij de Dichters op Donderdag. Met Chris en voormalige stadsdichter Pieter Stroop van Renen organiseert Jeffrey jaarlijks het Groot Gouds Stadsdichtersgala, waar stadsdichters uit Nederland en België strijden om de grote beker. Ook is hij één van de dichters van dienst bij eenzame uitvaarten. 

Als dichter was Jeffrey betrokken bij het project Gouda in Beeld en Gedicht.

Jeffrey is voormalig bestuurslid van Stichting Stadsdichters Gouda.  Hij stond aan de wieg van verkiezing van de Junior stadsdichter van Gouda. 

Al vroeg raakte Jeffrey actief betrokken bij de cultuur van onze stad, onder meer als allround vrijwilliger bij poppodium De Gonz, waar hij voor de muziekverzameling verantwoordelijk was. 

Jeffrey werkt als docent bij mboRijnland in leerwerktrajecten. Hij vindt het belangrijk dat onze stadsdichters een rol spelen in het uitdragen van poëzie onder de leerlingen van middelbare scholen in Gouda.