Jurylid Robin Geerts

Mijn naam is Robin, ik ben 31 jaar en werk bij de bibliotheek Gouda als leesconsulent voortgezet onderwijs. Wat doe je dan precies? Gastlessen geven op middelbare scholen over boeken, lezen en voorlezen, klassen rondleiden in de bibliotheek en samen met docenten zorgen voor genoeg leuke boeken op school. Het leukst aan mijn werk vind ik het contact met leerlingen en inspiratie opdoen over de boeken voor jongeren.

Toen ik zelf op school zat had ik weinig met poëzie, ik wist er niet veel van en kreeg het ook niet aangeboden. Zonde eigenlijk! Voor mijn werk bij de bibliotheek ben ik mij meer gaan verdiepen in dichtbundels en ‘Applaus voor mijn vinger .’, van Erik van Os is één van mijn favorieten van het moment. Het gedicht Midvoor vind ik wel heel toepasselijk voor deze wedstrijd:

Midvoor

Ik ben de midvoor
van de taal

in een veld
vol wat ik voel

missen mijn woorden
ieder doel

of ze schieten
over of tekort

ik denk dat ik
maar keeper word

alle taal hou ik tegen
geen woord laat ik door

hulde aan de keeper
weg met de midvoor