Poëzie-wandelroute Haastrecht

Liefhebbers van de dichtkunst worden uitgenodigd een wandelroute met poëzieposters over de Hoogstraat in Haastrecht te lopen. Dat kan gedurende de gehele maand september. Deze nazomer poëzie-wandelroute wordt georganiseerd door Corie Grootendorst en Emmy van Harskamp in samenwerking met de Krimpener Kunstwaard. De route heeft als thema 'Tussen de weg en de wereldrand'.

Na de succesvolle poëzie-wandelroute Dorpsbewoner - met de poëzie van Henk Kooijman - in september 2020, wordt dit jaar ook aandacht besteed aan natuur / landschapspoëzie. Een aantal dichters in en om de regio - waaronder voormalig stadsdichters en bestuursleden van onze stichting Jan Graafland en Hanneke Leroux - is gevraagd een gedicht aan te leveren. Grafisch vormgever Emmy van Harskamp van Dotterdesign heeft de gedichten vormgegeven op raamstickers (A3) op 25 ramen in de Hoogstraat in Haastrecht.

Henk Kooijman (1928 - 1988) werd geboren in Haastrecht, waar hij tot 1972 zou blijven wonen. Zijn zwerftochten door polders en dorpen in de Krimpenerwaard vormden gedurende zijn hele leven een inspiratie voor gedichten. Kooijman ervoer het landschap, de weiden, de wolken en het licht als bezield, als iets dat het menselijk verstand te boven gaat. Hij was als geen ander in staat het uiterlijk van hetlandschap te rijmen met zijn innerlijke wereld. Ook dit jaar wordt de wandelroute aan hem opgedragen. 

De poëzie-wandelroute vindt plaats van zondag 29 augustus t/m zondag 3 oktober a.s. 

Meer informatie: https://www.kunstwaard.nl/activiteit/poeziewandelroute-tussen-de-weg-en-de-wereldrand/