Poëzie-wandelroute Haastrecht

Liefhebbers van de dichtkunst hebben genoten van de nazomer poëzie-wandelroute 'Tussen de weg en de wereldrand', dat in Haastrecht plaatsvond van zondag 29 augustus t/m zondag 3 oktober. Deze route werd georganiseerd door Corie Grootendorst en Emmy van Harskamp in samenwerking met de Krimpener Kunstwaard. 

Na de succesvolle poëzie-wandelroute Dorpsbewoner - met de poëzie van Henk Kooijman - in september 2020, werd dit jaar ook aandacht besteed aan natuur / landschapspoëzie. Een aantal dichters in en om de regio - waaronder voormalig stadsdichters en bestuursleden van onze stichting Jan Graafland en Hanneke Leroux - is gevraagd een gedicht aan te leveren. Grafisch vormgever Emmy van Harskamp van Dotterdesign heeft de gedichten vormgegeven op raamstickers (A3) op 25 ramen in de Hoogstraat in Haastrecht.

Henk Kooijman (1928 - 1988) werd geboren in Haastrecht, waar hij tot 1972 zou blijven wonen. Zijn zwerftochten door polders en dorpen in de Krimpenerwaard vormden gedurende zijn hele leven een inspiratie voor gedichten. Kooijman ervoer het landschap, de weiden, de wolken en het licht als bezield, als iets dat het menselijk verstand te boven gaat. Hij was als geen ander in staat het uiterlijk van het landschap te rijmen met zijn innerlijke wereld. Ook dit jaar is de wandelroute aan hem opgedragen. 

Gedrukte gedichtensets zijn verkrijgbaar bij Dotterdesign, Hoogstraat 21, 2851 BA Haastrecht, tel 06 28804038.

Meer informatie: https://www.kunstwaard.nl/activiteit/poeziewandelroute-tussen-de-weg-en-de-wereldrand/