Shakespeare is hier!

In de aanloop naar Gouda 750 wordt duidelijk of de beroemde dichter en schrijver William Shakespeare ook in Tergouw zijn voetstappen heeft liggen.
Middels een spannend en intrigerend verhaal gaat de lezer op zoek naar een antwoord. De roman ‘Shakespeare is hier!’ is gebaseerd op historische feiten en gelardeerd met in het Nederlands vertaalde sonnetten. Stuk voor stuk dichterlijke kunstwerkjes. 
Door de unieke werkwijze van Thom Griffie (Maurits Tompot en Hanneke Leroux) is er een boek ter wereld gekomen waarin de lezer teruggaat in de tijd. Maar ook hedendaagse elementen zoals de lock-down worden moeiteloos in het verhaal verweven.
‘Gouda is een tijdmachine. Je kan in elke eeuw uitstappen’. (Klara Smeets)

Thom Griffie
Maurits Tompot is de connaisseur van de Goudse Sint -Jan. In binnen- en buitenland geeft hij lezingen over de wereldberoemde gebrandschilderde glazen van de Sint- Jan. Hanneke Leroux was van 2016-2018 stadsdichter van Gouda. Haar stadsgedichten zijn gebundeld in het boek ‘Stadsberichten’. 

Het schrijven en uitbrengen van het boek ‘Shakespeare is hier!’  is een bijzonder proces. De roman wordt op 23 april 2022 gepresenteerd tijdens een avondvullend programma in de Theaterbakkerheij  Gouda. Theater, dichtkunst en muziek wisselen elkaar in rap tempo af.

Reserveer de datum in je agenda en houd de website in de gaten. (https://www.shakespeare-is-hier.com)
Meer informatie – m.b.t het reserveren van plaatsen en het bestellen van het boek- volgt.