Verhalenfestijn geslaagd

Verslag van Maaike Hoonhout

Zoveel mensen, zoveel verhalen.

Zoveel werd wel duidelijk tijdens Nacht van de Goudse Verhalen in de Chocoladefabriek. Er was zoveel te horen en te beleven, dat elke bezoeker waarschijnlijk nu ook zijn eigen verhaal heeft te vertellen.

Ik neem
De letterlijke vrijheid
Een kleurrijke avond
In zwart-wit te vertellen

Mijn verhaal start met rollende ogen van Graaf Floris de V, één van de goudsegiganten die ik gisteren voor het eerst live zag. Ook deze gigant is imposant goed gebouwd. Hij keek letterlijk zijn ogen uit.

Naast zo’n gigantische verschijning leken de optredens de hele avond wel gegeven door minimensjes, maar het waren toch grote artiesten die werden aangekondigd door Chris Bellekom, zoals Miss Starling, Ruud Broekhuizen en Rik Zuzu, de Droominee.

Deze laatste is tevens de hoofdpersoon in mijn verhaal van de avond: de #Droominee, de Rotterdamse spokenword kunstenaar met Goudse roots. Hij weet als geen ander woorden uit te dragen, je uit te dagen om op de cadans van zijn klanken te dansen. Spelen, knippen, rijmen, omdraaien, plakken, klappen, kloppen tot het klopt, dat leerde hij ons tijdens een inspirerende #Wordshop in intieme setting, waarbij ik ook nog eens heel aangenaam kennis maakte met vier Gouwenaars die ik nog niet kende.

Maar de rode draad in mijn verhaal is toch wel de ontmoeting met Gouwenaars die ik wél al ken. Wat fijn, toch! Dat we elkaar weer kúnnen ontmoeten. Wat dat betreft valt ons Gouda750jaar feest precies op het juiste moment. 🙏🎉🇦🇹