Zotte Zaterdag dichters krijgen het weer voor elkaar!

De drie optredens van de dichters tijdens Zotte Zaterdag zijn volkomen geslaagd. Het uitgangspunt van de optredens – Zot zijn wij die gedichten schrijven – is onloochenbaar bewezen. Daarbij hebben de dichters tevens de waarheid bewezen van een gedachte waarop Tolstoi slechts durfde zinspelen: Nuchtere zielen zijn allemaal dezelfde, zotten zijn elk op hun eigen manier zot. In optredens in Arti Legi, Achter de Waag en de Willem Vroesentuin werd door de dichters ingegaan op wezenlijke vragen, zoals “Hoe zot was Erasmus nou eigenlijk zelf?”, “Hoe zot zijn Gouwenaars?” en “Wie zijn zotter, mannen of de vrouwen die zij onderdrukken?”.

Na zelf uit Arti Legi te zijn verdreven door wel vier Erasmussen, die overigens allen voldeden aan de negatieve kwalificaties die Eduard Ditmar namens de voogd van Erasmus openbaarde, hebben de dappere dichters geheel onbedoeld heksen verdreven van Achter de Waag, en kozen zij voor het volk in plaats van de elite door niet in de luxe van het voormalige weeshuis hun parels voor de zwijnen te gooien maar tussen en voor het gepeupel in het Willem Vroesentuin op te treden.

Dank aan dichters Hanneke Leroux, Carolyt Koops, Hilda Hozemans, Hans Wierenga, Wanda Micke, Eduard Ditmar, stadsdichter Jeffrey van Geenen, Tyler Durden en Albert Thijink voor hun bijdrage aan wederom een zinderende Zotte Zaterdag. Wij zien uit naar volgend jaar!