Bomenlaan vernoemd naar Inez Meter

De lange bomenlaan op de Oude Begraafplaats wordt vernoemd naar Inez Meter, ereburger van Gouda en onze eerste stadsdichter. Inez overleed op 10 oktober vorig jaar.

Inez Meter zorgde ervoor dat de Oude Begraafplaats aan de Vorstmanstraat behouden bleef. Samen met enkele andere mensen heeft zij ervoor gestreden dat de begraafplaats niet geruimd werd ten behoeve van de nabijgelegen fabriek en woningbouw. De Stichting Oude Begraafplaats Gouda is opgericht, met Inez als eerste voorzitter. Later is zij ook benoemd tot erevoorzitter. Met een aantal vrijwilligers wordt de begraafplaats sinds de oprichting onderhouden zoals Inez dat voor ogen had. Volgens de stichting wordt mede dankzij Inez en haar vrijwilligers een mooi stukje natuur en cultuur in de wijk Korte Akkeren behouden voor de toekomst.

Om Inez te eren heeft het bestuur van de Stichting besloten de lange bomenlaan naar haar te vernoemen. De nabestaanden onthullen het bord met haar naam op zaterdag 4 februari om 14:30 uur. Wethouder Thierry van Vugt is daarbij aanwezig. Iedereen is welkom om daarbij te zijn, laat het bestuur weten.