Jurylid Femke Kerkhoven

Femke van Kerkhoven

Onze zittende Junior Stadsdichter Femke Kerkhoven is een van de drie juryleden. Als geen ander weet ze wat deze functie inhoudt en wat het van je vraagt. Hoe lijkt ze terug op haar periode als de eerste junior Stadsdichter van Gouda?

1. Hoe was het om junior stadsdichter van Gouda te zijn? 

Het was onwijs leuk om junior Stadsdichter van Gouda te zijn! Ik heb enorm genoten van alle dingen die ik mocht doen. Het heeft me gebracht op verschillende plekken en bij evenementen die ik eerder niet kende, dat was heel gaaf. 

2. Wat is je bijgebleven?

Als ik terugdenk aan mijn periode als junior Stadsdichter van Gouda, is kaarsjesavond voor mij echt wel het hoogtepunt. Kaarsjesavond vond ik altijd al eén van de leukste evenementen in Gouda, en om daar een bijdrage aan te mogen leveren was geweldig. 

3. Waar was je leukste optreden? 

Het leukste optreden was bij een uitvoering van Gouda’s harmonie ‘De Pionier’. Het thema was 75 jaar vrij, en daar mocht ik een gedicht over schrijven. Terwijl het orkest een lied speelde, las ik mijn gedicht voor. Het was een hele andere manier dan ik gewend was, maar wel enorm leuk en origineel om muziek en gedicht te combineren. 

Hieronder een van de gedichten die Femke tijdens haar verkiezing voordroeg.

Voor jou

Woorden komen te kort
Zinnen waaien weg
Om ons heen vormt zich een fort
Van verdriet, pijn en pech

Elke dag komt er een steentje bij
Bij elke traan die valt
Komt de muur dichter bij jou en mij
Alsof alles tegenvalt

Niemand die het zien kan
Die onbeschrijfelijke pijn
Niemand komt er met een plan
Wat vreselijk om alleen te zijn

Maar al komen we hier nooit meer uit
Dan moet je 1 ding weten
Jouw liefde, karakter en je lach
Die zal ik nooit meer vergeten

Femke Kerkhoven

Junior Stadsdichter van Gouda